Restauracja
NASZĄ SPECJALNOŚCIĄ JEST PYSZNE JEDZENIE, PRZYGOTOWYWANE Z NAJLEPSZYCH SKŁADNIKÓW,
Z PASJĄ I SERCEM!
Serwujemy świeżo złowione ryby, których dostępność zależy od codziennych połowów zaprzyjaźnionych rybaków. Ponadto zaopatrujemy się głównie w produkty z upraw i hodowli ekologicznych. W żuławskich gospodarstwach kupujemy jabłka, maliny, warzywa, miód. Od znajomych hodowców nabywamy ekologiczny drób, jaja kurze i bażancie oraz wołowinę polskiej rasy czerwonej. W naszym menu zagościł także słynny Staro żuławski ser Werderkäse. Korzystając z dobrodziejstwa okolicznych lasów, sami pozyskujemy takie składniki, jak grzyby, berberys, sok z brzozy, buczyna, młode pędy dzikiego chmielu, dzikie jeżyny, leśne poziomki, kwiat lipy, borówki, młode owoce jałowca i niektóre zioła, służące nam jako przyprawy. Przygotowujemy surowce i produkty od podstaw, łącząc nowoczesne i tradycyjne techniki. Pieczemy chleby na własnym zakwasie, robimy kluski, majonezy, przetwory a także redukujemy sosy i sezonujemy wołowinę.
Ideą naszej kuchni jest czerpanie z tradycji kulinarnej Żuław i Mierzei Wiślanej.
U NAS ODNAJDZIESZ DANIA REGIONALNE W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE
Restauracja czynna codziennie w godzinach:
niedziela – czwartek 12:00 – 20:00
piątek – sobota 12:00 – 21:00
kuchnia przyjmuje zamówienia do 30 minut przed zamknięciem.